Colheita White 2017 - Portal da Azenha

Expressief wit
Portugal
20% Moscatel, 40% Viosinho, 40% Rabigato
Douro
2017
Ideaal als aperitief, met visgerechten, asperges, zeevruchten, pasta,…
75cl

Normale prijs: € 7,25

Special Price € 4,35

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Mooie citrusgele kleur met een fris, fruitig en bloemig aroma. In de smaak komt tropisch fruit naar voren, zoals rijpe meloen, amandel en peer. De wijn is elegant met een lichte en goed uitgebalanceerde zuurgraad. Deze typische Douro wijn is aangenaam en uitnodigend om te drinken!


Het domein

Portugal heeft een lange traditie van wijnbouw maar pas sinds midden jaren 80 zijn er grote veranderingen betreffende kwaliteit gekomen door toetreding tot de Europese unie. De strengere Europese wetgeving heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de wijnen ging stijgen. De afgelopen 20 jaar is er een ware metamorfose gebeurd, waarbij de Portuguese wijnen meer en meer aan belangstelling winnen door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De huidige kracht van Portugese wijnen is dat zij hoofdzakelijk met autochtone druiven werken en bijna geen internationale variëteiten zoals Chardonnay, Sauvignon, Cabernet of Merlot gebruiken

De Douro streek is met zijn hoge hellingen en terrasbouw visueel één van de mooiste wijnstreken ter wereld. De streek is erkend als Unesco werelderfgoed, omwille dat er meer stenen in wijngaarden staan door terrasbouw dan er in de Egyptische pyramides gebruikt werden. Al sinds de 18de eeuw wordt er in deze regio bovendien de wereldberoemde portwijn geproduceerd. Er heerst een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. Het gebied is weinig onderhevig aan noordenwinden en winden van de Atlantische oceaan omdat het beschermd wordt door de ‘Vale Meão’. De ondergrond bestaat vooral uit graniet en leisteen.

Portal da Azenha, eigendom van de Belg Roland Heelen, telt een zestigtal hectare, in eigendom en in pacht, en koopt ook druiven van andere wijndomeinen. Hiermee maakt het domein een tiental wijnen en porto's. Roland Heelen verdeelt zijn tijd tussen België en Portugal en doet een beroep op de diensten van meerdere lokale oenologen, waaronder José Alves, eigenaar van het wijngoed Quinta da Rede, bij wie de vinificatie en de élevage van de witte en rode wijnen van het domein plaatsvindt.

De verschillende cépages worden apart geoogst, apart opgeslagen en nadien gevinifieerd en geblend. De beste garantie om frisse topwijnen te maken.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: