Rioja Crianza 2017 - Bodegas Vivanco

Soepel rood
Spanje
Tempranillo, Graciano, Maturana Tinta
Rioja
16 maanden op eikenhouten vaten
2017
Lekker bij rund- of lamsvlees en kruidige gerechten van de grill
75 cl
€ 11,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze verfijnde Crianza is een mooi voorbeeld van eigentijdse Rioja. Volrood van kleur, heerlijk van geur met rijp rood fruit, kruiden en romig eikenhout. De smaak zet soepel in en ontwikkelt een fraaie, volle smaakstructuur met veel aromatische lengte.


Het domein

Middenin de Rioja-Alta, vlakbij het Middeleeuwse plaatsje Briones, ligt het wijngoed van Rafael Vivanco. Zijn wijngaarden liggen verspreid over verschillende percelen in zowel de Rioja-Alta als de Rioja-Baja. 

Het state of the art wijnhuis is begin deze eeuw gebouwd. Het ligt volledig onder de grond. Niet alleen past het wijnhuis hierdoor prachtig in het landschap, ook zorgt deze ondergrondse ligging voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

De Engelse wijnschrijver Tim Atkin plaatst Rafael Vivanco hoog in de top 10 van moderne wijnmakers in de Rioja. Rafael, één van de twee zonen van oprichter Pedro Vivanco, is terughoudend met het gebruik van nieuw eikenhout en zoekt wijngaard- en druifexpressie. Hij oogst op het moment dat de schil perfect rijp is en dus zijdezachte tannines bevat.

De moderne manier van wijn maken leerde Rafael in Bordeaux, waar hij oenologie studeerde en praktijkervaring opdeed. Die kennis past hij toe in zijn nieuwe bodega, waar hij met een uitgekiende mix van klassieke en moderne technieken prachtige wijnen maakt.