Postales ECO Malbec 2017 - Bodega del Fin del Mundo


Donkerrood en violet kleurige Malbec met een fruitig aroma dat doet denken aan rood fruit en pruimenjam met tonen van vanille en tabak. In de mond zacht en fruitig, perfect in balans met zachte tannines en een prachtige uitgesproken afdronk.


Maceratie gedurende 21 dagen. Rijping in Franse en Amerikaanse eiken vaten. 100% Malolactische gisting.


Het Postales ECO friendly principe steunt op volgende drie pijlers:


1) ultra lichte fles: met amper 400 gram de lichtste fles op de markt, hetgeen een gunstige impact heeft op het milieu in termen van brandstofverbruik bij transport.


2) bio kurk: de nieuwe Nomacorc BIO 300 series kurk, gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen.


3) speciaal papier: sterk gereduceerd gebruik van inkt en bedrukking op de labels en omverpakking. Kraft karton en papier om het vervuilende bleekproces van wit papier te vermijden. 


 

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat 'calidad', 'kwaliteit' hier het toverwoord is.

870 hectares aan uiterst gezonde wijngaarden in de Patagonische woestijn op bodems van zand en steen en rotsen. Een verscheidenheid aan zowel witte als aan rode druivensoorten. Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah in rode variëteiten en Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier in wit. Zeer divers.

De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.

Intense zonnenstralen aan de bijna immer heldere hemel zorgen voor een perfecte afrijping van de druiven. Lage vochtigheid en schaarse regenval houden de wijngaard buitengewoon gezond. Druiven met een zeer goede balans die kleur, aciditeit, aroma's en structuur aan de wijnen geven. Wijnen met een persoonlijkheid en consistente stijl.

Extra informatie

Land Argentinië
Serveertip Aanrader bij een stukje vlees, grillades, rood vlees maar ook zeker om gewoon van te genieten.
Druif Malbec
Kleur Rood
Inhoud 75cl
Jaar 2017
Streek Patagonië

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs:
€ 8,88

Postales ECO Malbec 2017 - Bodega del Fin del Mundo

Bekijk deze producten van dezelfde producent