Petralava Rosso Etna DOC 2016 - Antichi Vinai

Stevig rood
Italië
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Sicilia
12 maanden op eikenhouten vaten
2016
Ideale begeleider van rood vlees of wildgerechten
75 cl
€ 18,20

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze Petralava Rosso is een echte terroirwijn met de typische druiven Nerello Mascalese en Nerello Cappucio die perfect gedijen op de vulkanische heuvels van de Etna. De zanderige, vulkanische bodems en het temperatuurverschil tussen dag en nacht geven deze wijn een sterk persoonlijk karakter. Het resultaat is een intense wijn, donkerrode kleur, fijne florale geuren en stevig en vol in de mond. 


Het domein

Antichi Vinai produceert alleen inheemse Siciliaanse wijnen en Etna-druivensoorten. Een weldoordachte keuze om het karakter en de traditie van deze druivensoorten in stand te houden. Een bijzondere ervaring die de Gangemi familie in staat stelt om de meest geschikte teelt- en vinificatietechnieken te kiezen om de integriteit en de typiciteit van deze wijnen te behouden, zonder toe te geven aan de prikkels van de mode die hun authentieke karakter onvermijdelijk zouden verstoren. Antichi Vinai beheerst de kunst om elk glas te transformeren in een proeverij van de Siciliaanse cultuur en geschiedenis.

De wijngaarden bevinden zich op de hellingen van de vulkaan Etna met de typische zanderige en vulkanische ondergrond. Kenmerkend zijn eveneens de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, optimaal voor een graduele rijping van de druiven. De druiven worden handmatig geoogst in de eerste helft van oktober en ondergaan een zachte persing en een temperatuur gecontroleerde fermentatie. Rijping gedurende 4 maanden in inox cuves.