Petralava Rosato Etna DOC 2020 - Antichi Vinai

Rosé
Italië
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Sicilia
4 maanden in inox cuves
2020
Heerlijk als aperitief, bij zeevruchten en wit vlees
75 cl
€ 18,20

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Briljante rosé met een intens fruitig parfum met typische bloemengeuren. Harmonieus geheel ondersteund door sappige zuren en vulkanische mineraliteit.


Het domein

Antichi Vinai produceert alleen inheemse Siciliaanse wijnen en Etna-druivensoorten. Een weldoordachte keuze om het karakter en de traditie van deze druivensoorten in stand te houden. Een bijzondere ervaring die de Gangemi familie in staat stelt om de meest geschikte teelt- en vinificatietechnieken te kiezen om de integriteit en de typiciteit van deze wijnen te behouden, zonder toe te geven aan de prikkels van de mode die hun authentieke karakter onvermijdelijk zouden verstoren. Antichi Vinai beheerst de kunst om elk glas te transformeren in een proeverij van de Siciliaanse cultuur en geschiedenis.

De wijngaarden bevinden zich op de hellingen van de vulkaan Etna met de typische zanderige en vulkanische ondergrond. Kenmerkend zijn eveneens de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, optimaal voor een graduele rijping van de druiven. De druiven worden handmatig geoogst in de eerste helft van oktober en ondergaan een zachte persing en een temperatuur gecontroleerde fermentatie. Rijping gedurende 4 maanden in inox cuves.