Marafiance 2020 - Château Cavalier

Rosé
Frankrijk
Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Rolle, Semillion, Syrah
Provence
2020
Heerlijk bij salade niçoise of bij gerookte vis, zoals gerookte heilbot of zalm
75 cl
€ 12,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Marafiance Rosé heeft een aangenaam fruitig aroma met citrus- en exotisch fruit tonen. De smaak is breed fruitig (kersen, frambozen) met wat provençaalse kruiden en een pepertje. Een echte provence rosé, sappig en smaakvol met mooie mineraliteit en zuren.Het domein

Château Cavalier blinkt en schittert in de heuvels van het 'Massif des Maures', in Vidauban, in de Var. In dat karaktervolle gebied ligt hun wijngaard van 132 aaneensluitende hectares, bijna volledig omzoomd door bossen. Het riviertje 'Cavalier' gaf niet alleen de naam aan de wijnen van dit domein maar zorgt ook voor een natuurlijke irrigatie van de stokken. Na langzame rijping in een warm klimaat met koele nachten en mistige ochtenden, gebeurt de fermentatie door natuurlijke gisting. Opmerkelijk dat het oogsten hier 's nachts gebeurt, wat de frisheid van de latere wijn zeker ten goede komt. 

In de kelder wil Florent Gaillard de wijn zo puur mogelijk houden. Zijn doel is het karakter van de druiven op een zo natuurlijke manier over te brengen naar de wijn. In de wijn moet je het bijzondere terroir en de kwaliteit van de druiven terug kunnen proeven. Essentieel voor hem is een gisting op lage temperatuur, die nooit boven de 18 graden mag komen, anders zou het ten koste gaan van het fruit in de wijnen. Het resultaat is er naar, een wijn met veel karakter, maar ook met spetterend fruit.