La Rosa Red 2018 - Quinta de la Rosa

Soepel rood
Portugal
60% Touriga Nacional, 12% Touriga Franca, 8% Tinta Roriz, 5% Sousão, 15% mixed vineyard
Douro
6 maanden op eikenhouten vaten
2018
Lekker bij lamsvlees, entrecôte, Wagyu en andere edele vleessoorten
75 cl
€ 15,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De extreme hitte in 2018 resulteerde in een robuuste, gestructureerde La Rosa-rood. Het is een geconcentreerde wijn met evenwicht, zodat je geen overrijping voelt. Intense aroma's die moeilijk te definiëren zijn met evenwichtige ondertonen van fruit, kruiden en specerijen. In de mond is de wijn rijk en vol kracht en energie.

Food & Wine Magazine - 15 heerlijke Portugese wijnen om nu uit te proberen “Jorge Moreira is een van de meest getalenteerde wijnmakers in de Douro-vallei, en deze wijn met zijn donkerbessenfruit en de geur van viooltjes bevat uitsluitend druiven van het landgoed en is een serieus koopje ”.


Het domein

Sinds 1906 is Quinta de la Rosa in de handen van de familie Bergqvist, hoewel zij reeds actief waren als handelaars porto onder de familienaam, Feueheerd, sinds 1815. Tegenwoordig wordt het domein beheerd door Sophia Berqvist. Het omvat momenteel ongeveer 55 hectare wijngaarden en produceert elk jaar ongeveer 50 000 liter Porto en 160.000 liter wijn. Jorge Moreira is als oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Deze talentvolle jonge oenoloog is aangetrokken om de kwaliteit van zowel de Port als de tafelwijnen verder te laten stijgen. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling.

Quinta de la Rosa werd als een doopgeschenk gegeven aan Claire Feueheerd, Sophia's grootmoeder, in 1906. Het familiale expeditiebedrijf, Feueheerd, werd verkocht in de jaren 1930, maar La Rosa werd behouden en gerund door Sophia's grootmoeder Claire. In 1988 besloten Sophia en haar vader, Tim Bergqvist, om het familiebedrijf opnieuw op te starten en ze lanceerden Quinta de la Rosa als een topkwaliteitsproducent voor porto op de markt.

Quinta de la Rosa is gelegen in Noord-Portugal, 100 km landinwaarts van Porto. Het ligt in het hart van de Alto Douro in de hoge kwaliteitszone klasse 'A' wijngaarden en is gelegen langs de oevers van de rivier, in de buurt van Pinhão.