Koinè Riserva Rosso Etna DOC 2014 - Antichi Vinai

Stevig rood
Italië
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Sicilia
12 tot 18 maanden op eikenhouten vaten
2014
Ideale begeleider van rood vlees of wildgerechten
75 cl
€ 28,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Dé topcuvée van Antichi Vinai gemaakt van inheemse druiven op de flanken van de Etna. De kleur van deze wijn is intens robijnrood, neigend naar paarse, lichte granaattinten na lange rijping op de fles. Een breed pallet aan aroma's van rood fruit vermengd met aangename nuances van geroosterde amandel, cacao en kastanjehoning. Warm, intens mondgevoel met een opmerkelijke lengte in de finale. Enorm bewaarpotentieel!


Het domein

Antichi Vinai produceert alleen inheemse Siciliaanse wijnen en Etna-druivensoorten. Een weldoordachte keuze om het karakter en de traditie van deze druivensoorten in stand te houden. Een bijzondere ervaring die de Gangemi familie in staat stelt om de meest geschikte teelt- en vinificatietechnieken te kiezen om de integriteit en de typiciteit van deze wijnen te behouden, zonder toe te geven aan de prikkels van de mode die hun authentieke karakter onvermijdelijk zouden verstoren. Antichi Vinai beheerst de kunst om elk glas te transformeren in een proeverij van de Siciliaanse cultuur en geschiedenis.

De wijngaarden bevinden zich op de hellingen van de vulkaan Etna met de typische zanderige en vulkanische ondergrond. Kenmerkend zijn eveneens de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, optimaal voor een graduele rijping van de druiven. De druiven worden handmatig geoogst in de eerste helft van oktober en ondergaan een zachte persing en een temperatuur gecontroleerde fermentatie. Rijping gedurende 12 tot 18 maanden in 25 hl eiken- en kastanjevaten, vervolgens minimaal 6 maanden op fles.