Grüner Veltliner 'Fruchtspiel' - Weingut Kolkmann

Expressief wit
Oostenrijk
Grüner Veltliner
Wagram
2020
Uitstekend bij salades, koude voorgerechten of als aperitief op het terras
75cl
€ 9,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

In de neus groene appel, citrus, een vleugje witte peper en verse marsepeinaroma's. Elegante pruimpjes, frisse zuren en mineraliteit. Dit is zo'n Grüner Veltliner die je heerlijk laat tintelen. De aperitiefwijn bij uitstek!Het domein

Gerhard Kolkmann is derde generatie wijnbouwer in het stadje Fels, in het wijngebied Wagram, tussen het bekende wijngebied Wachau en de grens met Tsjechië. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat Wagram eens de kust van een prehistorische oceaan was. Daarover heeft zich een dikke laag löss (fijn zand, afgezet door wind) gevormd. De Grüner Veltliners worden er pittig en kruidig van. Ook de Roter Veltliner en de Burgundersoorten doen het in Wagram goed.

Het familiebedrijf Kolkmann heeft 34 hectaren wijngaard in bezit, waaronder de sublieme locaties Brunnthal, Diebstein en Scheiben. De unieke bodemstructuur van löss in veel van hun wijngaarden geeft wijnen een markante identiteit. Kwaliteit, familie en innovatie zijn de grote kernwaarden van dit bedrijf. Een topdomein uit Oostenrijk!

Vinificatie en opvoeding in inox cuves met temperatuurcontrole.