Domaine Fontarèche Syrah 'Les Guirlandes' 2019

Soepel rood
Frankrijk
Syrah
Languedoc
2019
Klein wild, bbq, lams, gegrild vlees, eend, châteaubriand,...
75cl
€ 6,60

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Diepe, intense kleur met reflecties van violet en nadrukkelijke aroma's van rijp rood fruit en kruiden (peper) en een vleugje vanille (eik). Volle smaak met een uitstekend evenwicht en rijpe tannines. Aanhoudend en fluweelzachte afdronk.


Het domein

Fontarèche dat zijn naam ontleent uit het Latijnse 'fonte erecto', borrelende fontein, is een van de grote historische wijndomeinen uit de Languedoc. In de archieven van de bibliotheek van Narbonne is er sprake van de aanwezigheid van wijngaarden vanaf 1350.

Chateau Fontarèche is sinds 1682 eigendom van de familie Mignard. De afstammelingen van deze familie, de familie Lamy zijn momenteel nog steeds de eigenaars van het domein.

Het domein is gelegen in de Languedoc op enkele kilometer van Lézignan- Corbières. De wijngaarden vormen een perfect vierkant van 200 ha rondom de gebouwen. Hier liggen 160 ha aan geclassificieerde wijngaarden waarvan de helft AOP Corbières en de helft Vin de Pays. Het Canal du Midi, de middeleeuwse stad van Carcassonne, de burchten van de Kataren en de Middellandse Zee vormen een fabelachtig decor.

Met een grote verscheidenheid aan terroirs is er de mogelikheid om met veel verschillende cépages te werken.

Laat je verleiden door de geschiedenis!

Inox vinificatie met een korte opvoeding op eik.