Cuvée Harmonie 2017 - Chapillon

Soepel rood
Spanje
90% Petit Verdot, 10% Tannat
Aragon
12 maanden op eikenhouten vaten
2017
Uitstekend bij gevogelte, stoofpotjes en harde kazen
75 cl
€ 9,65

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Dieprode kleur met wat paars op de rand, intense en vrij pittige neus van rijp braambessenfruit met een vleugje leer dat gladder wordt als het op het gehemelte komt. Een krachtige smaak van Petit Verdot en Tannat met prachtig rood fruit, een rokerige eiktoets en mooi doorweven natuurlijke tannines. Een wijn met persoonlijkheid en een lichtzoete finale.

Het domein

In 2006 besluit Christophe Chapillon om in de voetstappen van zijn familie traditie van wijnmaken te treden. Zijn oom is oenoloog in de Loire vallei. Christophe vestigt zich niet in Frankrijk maar in het Spaanse Aragon en begint hier met zijn wijnproductie. Met de hulp van Cesar Langa (Bodegas Langa is één van de oudste Bodegas in Calatayud) lanceert Christophe zijn moderne Spaanse "Chapillon" wijnen.

De wijngaarden, 75 hectares groot, liggen verspreid over twee domeinen. Eentje in de DO Calatayud, eentje in de DO Cava appelatie. Beide domeinen genieten van twee totaal verschillende klimatologische omstandigheden waardoor Chapillon wijnen uniek in zijn soort zijn.