Châteauneuf-du-Pâpe Rouge 2017 - Domaine Bosquet des Papes

Stevig rood
Frankrijk
75% Grenache Noir, 11% Syrah, 11% Mourvèdre en 3% andere druiven
Côtes du Rhône
2017
Wild, kruidige vleesgerechten, kruidige stoofpotjes, Osso bucco,...
75cl
€ 35,40

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De druiven groeien op een terroir dat bestaat uit rode klei en grote, platte keien. De kleur is robijnrood met een paarse tint. In de neus nemen we aroma’s waar van rood fruit, gerookt vlees, zwarte olijven en kruiden. We proeven een zijdezachte wijn met een goede structuur en rijpe tannines die nu reeds behaagt maar gerust nog meerdere jaren meekan. 


Het domein

De familie Boiron is reeds vijf generaties met wijnbouw bezig in de Rhône. Emmanuel Boiron investeerde al in 1860 in Châteauneuf wijngaarden. In 1916 werd Clos Chantemerle gesticht. De generaties volgden mekaar op met steeds dezelfde waarden die behouden werden, nl. continuïteit, duurzaamheid, kwaliteit en zorg voor het terroir. In 1965 werd Bosquet des Papes gesticht waardoor het familiedomein werd uitgebreid met nog eens 25 ha aan Chateauneuf du Pape wijngaarden.

De huidige generatie is druk bezig met enerzijds te werken met respect voor de tradities en anderzijds te investeren in nieuwe technologiëen.

De alcoholische gisting gebeurt in betonnen cuves met temperatuurcontrole en duurt 28-35 dagen. Nadien wordt de wijn gedurende 12 tot 18 maanden opgevoed in foeders en demi-muids (eiken vaten van 600L).