Les Muses 2013 - Château Haut Blanville

Stevig rood
Frankrijk
Mourvèdre (oude wijnstokken), Grenache Noir, Carignan
Languedoc
24 maanden op eikenhouten vaten
2013
Heerlijk bij tajine van kip met gekonfijte citroen, kruidige stoofpotjes,...
75cl
€ 16,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Purper en briljant in het glas. Complexe neus met frisse zuren. In eerste instantie een dominante framboos in de neus die plaats maakt voor aroma's van confituur. Openhartige en zeer fris. in de mond fluweelachtige tannines. Een rijk en aromatisch pallet met uitgesproken smaken van framboos, cassis, pruim en vanille in de finale, en verassende lang.


Het domein

Château Haut Blanville is een familiedomein dat terroirwijnen van topkwaliteit in Languedoc produceert die gebaseerd zijn op een zeer nauwkeurige perceelselectie. Het resultaat van een droom en een visie. De droom van de eigenaar om samen met zijn vrouw een prachtig wijndomein uit te bouwen. Zijn visie is dat de terroirs van de Languedoc op het gebied van rijkdom, verscheidenheid en kwaliteit niet moeten onderdoen voor de meer noordelijk gelegen percelen in de Bourgogne. Wijnen creëren op de allerbeste terroirs door een zeer nauwkeurige perceelselectie zou de Languedoc naar een hoger niveau moeten tillen en tot de befaamdste wijnregio's van Frankrijk doen behoren. Met deze , destijds revolutionaire, gedachte in het achterhoofd zijn de eigenaars op zoek gegaan naar de allerbeste percelen om dit domein van scratch uit te bouwen tot het absolute top domein dat het nu is. Een overname van een bestaand domein was geen optie. De zoektocht naar het beste terroir was en is nog steeds het uitgangspunt. Maison fondée en 1997.

De wijngaarden op het Plateau de Peyrals kijken uit op de Middellandse Zee en de baai van Thau op een hoogte van 300m. Vol in de zon en gezegend door de wind. De 12ha grote wijngaarden zijn goed gedraineerd en gelegen in het kreupelhout tussen wilde bloemen, thijm, rozemarijn maar ook olijf- en vijgenbomen. De bodem bestaat uit kalksteen die zorgt veel fraîcheur en mineraliteit. Syrah, Grenache, Mourvèdre en Carignan met veel verouderingspotentieel. De wijnen worden gekenmerkt door een uitzonderlijk kalksteen terroir en de wilde schoonheid van het plateau.

Deze cuvée is een blend van vooral 'oude Mourvèdre' met Grenache en toefje Carignan afkomstig van het Plateau de Peyrals, met zicht op de Middellandse zee. De bodem bestaat uit kalksteen met rolkeien. Manuele oogst. Strenge selectie op de sorteertafels. Traditionele technieken. Malolactische vergisting. Opvoeding gedurende 24 maanden in eikenhouten barriques. Geen filtering alvorens het bottelen en flesrijping.