Bourgogne 'Les Combes' 2018 - Eric Forest

Vol wit
Frankrijk
Chardonnay
Bourgogne
8 maanden op eikenhouten vaten
2018
Heerlijk bij bereidingen van vis in roomsaus of zachte kazen
75cl
€ 19,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Eric slaagt erin om een perfect uitgebalanceerde Bourgogne te maken met inhoud en fruit met een prachtige bloemige dimensie. Heldere, gouden kleur in het glas met een neus vol rijke citrusaroma's. De soepele aanzet gaat vooraf aan een goed uitgebalanceerd gehemelte met royale substantie en zijdezachte tannines.


Het domein

Eric Forest is een zeer talentvolle wijnmaker met een enorme bedrevenheid en - belangrijker nog - wijnen van wereldklasse. De meeste tijd spendeert Eric in het bewerken van zijn steile en hooggelegen wijngaarden, grenzend aan de “Roche de Vergisson”, de trots van het dorp. De bodem hier zit boordevol kalk en bevat dus ook de nodige mineraliteit. Met slechts 5,5 ha. aan wijngaarden, die volledig biologisch en met de hand worden bewerkt, is Forest één van de meest kleinschalige producenten van Vergisson en wellicht zelfs van de regio. Eric Forest leerde zijn vak bij Jean-Marie Guffens, de pionier van de Mâconnais, waarna hij in 1999 de kleine exploitatie van zijn opa overnam. En niet zonder succes. Want zijn wijnen behoren tot de absolute top! Sinds 2012 zijn alle familiale wijngaarden die door erfenissen gefragmenteerd zijn terug verenigd bij Eric. Nu pas krijgt het harde labeur van zijn voorouders terug betekenis. ‘Het is hun ziel en hun energie die me voortduwen’ aldus Eric Forest.


De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 8 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.