Generación 76 Organic Wine 2015 - Bodegas Tempore


Bodegas Tempore is ontstaan uit pure passie voor wijn vanwege de familie Yago Aznar. Een generaties lange wijnmakers familie met een doorgedreven kennis van het werk in de wijngaard en er zich bewust van dat de basis van kwaliteitswijn bestaat uit top grondstoffen. De kennis van het extreme klimaat in Lécera, Bajo Aragón regio met zijn schaarse neerslag, gure winterwinden en het moeilijk te bewerken land. De 'winery' is opgericht in het jaar 2002, tevens het eerste oogstjaar. De wijngaarden worden sinds vier generaties overgedragen van de ouders op de kinderen. Oude Garnacha stokken en jonge plantages broederlijk naast elkaar op het domein met slechts topkwaliteit als doel. Tempore betekent tijd. De beste zaaitijd wanneer de bodem ontwaakt in de lente, maar ook de tijd om het fruit optimaal te laten rijpen, de tijd om de wijnen te pamperen tijdens hun opvoeding alsook de tijd om te verouderen.


Vandaag zijn Paula en Victor Yago Aznar, broer en zus, diegene die het familiebedrijf runnen waar ook de ouders en hun families actief zijn. De familiewaarden van het bedrijf zijn: Land, Ecologie, Familie en Kwaliteit.


Met deze Generación cuvées willen de eigenaars vrij van regels alle kennis in vraag stellen. Dit is het resultaat van een enorme capaciteit van de immense opgebouwde kennis doorheen de generaties geblend in een glas wijn. Het verleidelijke gevoel om iets buitengewoons te realiseren.


100% Organic Wines.


Deze Generación 76 cuvée (76 staat voor het geboortejaar van de broer) heeft een intense donkere kersenkleur met paarse violettoetsen. Een fruitbom met levendige aroma's van aardbei en zwarte bes. Bij het walsen groeit de complexiteit met een mineraal en fruitig boucquet. Een reis naar de wijngaarden met likeurachtige noten van getoaste Franse eik en cacao. Zo'n perfecte blend verleent een onverwachte maturiteit aan deze jonge wijn.

100% Tempranillo - Organic Wine. Afkomstig van stokken op de Finca La Merla, Lécera, Bajo Aragón. Biologische wijngaarden op een hoogte van 560m. De bodem bestaat uit kalk en zand. Zeer rijk aan mineralen. Zeer arme gronden in een uiterst droog landschap. 90% Zonuren, lage opbrengsten van amper 5.300 kg per hectare. Wijn met karakter, body en suggestieve aroma's. Oogst einde september. 13,5% Alc. Koude pre-fermentatie. Temperatuur gecontroleerde gisting in inox met gebruik van inheemse gisten. Opvoeding gedurende 2 maanden in nieuwe Franse eikenhouten barriques met inhoud 500l.

Extra informatie

Land Spanje
Serveertip Nee
Druif 100% Tempranillo
Kleur Rood
Inhoud 75cl
Jaar 2015
Streek Lécera, Bajo Aragón

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs:
€ 10,98

Generación 76 Organic Wine 2015 - Bodegas Tempore

Bekijk deze producten van dezelfde producent