Generación 20 Organic Wine 2014 - Bodegas Tempore


Bodegas Tempore is ontstaan uit pure passie voor wijn vanwege de familie Yago Aznar. Een generaties lange wijnmakers familie met een doorgedreven kennis van het werk in de wijngaard en er zich bewust van dat de basis van kwaliteitswijn bestaat uit top grondstoffen. De kennis van het extreme klimaat in Lécera, Bajo Aragón regio met zijn schaarse neerslag, gure winterwinden en het moeilijk te bewerken land. De 'winery' is opgericht in het jaar 2002, tevens het eerste oogstjaar. De wijngaarden worden sinds vier generaties overgedragen van de ouders op de kinderen. Oude Garnacha stokken en jonge plantages broederlijk naast elkaar op het domein met slechts topkwaliteit als doel. Tempore betekent tijd. De beste zaaitijd wanneer de bodem ontwaakt in de lente, maar ook de tijd om het fruit optimaal te laten rijpen, de tijd om de wijnen te pamperen tijdens hun opvoeding alsook de tijd om te verouderen.


Vandaag zijn Paula en Victor Yago Aznar, broer en zus, diegene die het familiebedrijf runnen waar ook de ouders en hun families actief zijn. De familiewaarden van het bedrijf zijn: Land, Ecologie, Familie en Kwaliteit.


Met deze Generación cuvées willen de eigenaars vrij van regels alle kennis in vraag stellen. Dit is het resultaat van een enorme capaciteit van de immense opgebouwde kennis doorheen de generaties geblend in een glas wijn. Het verleidelijke gevoel om iets buitengewoons te realiseren.


100% Organic Wines.


Deze Generación 20 cuvée (20 staat voor het geboortejaar van de grootvader van broer en zus) heeft een intense kersenrode kleur. Aroma's van toffifee, drop en kruiden. Een gebalanceerde, intense en frisse smaak. Een perfecte mix van het fruit van Garnacha van oude stoken, met de toast van Frans eikenhout. Een uiterst elegante Garnacha en een verpersoonlijking van het terroir.


Silver Medal by Mundus Vini Contest 2017, Silver Medal by Challenge Millésime BIO 2017100% Garnacha - Organic Wine. Afkomstig van oude stokken van meer dan 75 jaar op de Finca Viñalta, Lécera, Bajo Aragón. Biologische wijngaarden op een hoogte van 600m. De bodem bestaat uit rotsachtige hellingen met zeer arme gronden in een uiterst droog landschap. Het resultaat hiervan is een verfrissende mineraliteit. Oogst einde september. 14,5% Alc. Koude pre-fermentatie. Temperatuur gecontroleerde gisting in inox met gebruik van inheemse gisten. Opvoeding gedurende 14 maanden in nieuwe Franse eikenhouten barriques met inhoud 500l. Malolactische fermentatie vindt plaats in het vat.

Extra informatie

Land Spanje
Serveertip Nee
Druif 100% Garnacha
Kleur Rood
Inhoud 75cl
Jaar 2014
Streek Lécera, Bajo Aragón

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs:
€ 16,33

Generación 20 Organic Wine 2014 - Bodegas Tempore

Bekijk deze producten van dezelfde producent