BizTro Grüner Veltliner 2017 - Domein Cuvelier

Fris, fruitig wit
België
Grüner Veltliner
Haspengouw
3 maanden houtrijping
Vis- en schaaldieren, vis in roomsaus
75 cl
€ 14,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Grüner Veltliner van Haspengouwse bodem, hetgeen een prachtig resultaat geeft. Speels, frisse wijn met mooie zuurbalans en frisse fruitige smaken in het glas.

Het domein

Domein Cuvelier heeft wijngaarden in Jesseren, Kerniel en Haren, idyllische deelgemeenten van Borgloon, parel van het Limburgse Haspengouw en hart van de bloesemstreek. Yves en Patrick, twee broers, runnen samen het domein. Ze werden grootgebracht tussen de peren- en appelbomen en delen een passie voor wijn.Yves is fruithandelaar en maakt de wijn. Patrick is fruitteler en dus baas in de wijngaarden. Ook Yves’ echtgenote, Miet, is ondertussen in het bedrijf gestapt en zij neem het creatieve en administratieve aspect voor haar rekening.
In 2000 plantte Domein Cuvelier de eerste stokken Chardonnay en Pinot Noir. Later kwamen daar Pinot Meunier en Grüner Veltliner bij. Verspreid over een oppervlakte van ongeveer 2.5 hectare staan er zo'n 10.000 stokken onder de Limburgse zon. Op dit moment is ongeveer 3/4 van de wijnstokken in productie, het grootste deel van daarvan is bestemd voor de Cubiz Brut, die beschikbaar is sinds mei 2016. Deze mousserende huiswijn, die vervaardigd wordt volgens de méthode traditionnelle, bestaat uit 70% Chardonnay, 20% Pinot Noir en 10% Pinot Meunier. In augustus 2016 kwam de BizTro op de markt, de eerste Belgische Grüner Veltliner (2015). Deze van origine Oostenrijkse druif laat ons toe om een lekkere wijn te creëren, met een mooie kleur en een uitgesproken aroma's eigen aan deze druif.


Domein Cuvelier is van de overtuiging dat de druiven perfect rijp moeten zijn voor de oogst en dat alleen een minimum aan sproeistoffen en sulfieten leidt tot de beste wijnen. Om zoveel mogelijk aroma's uit de druiven te puren worden de wijnen niet gefilterd. Kenmerkend voor de wijnen van Domein Cuvelier is het fruitige karakter en de typische noordelijke zuurtjes.