Asia Blend 2020 - Weinwurm

Expressief wit
Oostenrijk
Gruner Veltliner, Pinot Blanc
Niederösterreich
2020
Aziatische keuken, Sushi, Sashimi
75 cl
€ 10,90

Beschikbaarheid: Uit voorraad


De wijn

Een heldere citroengele kleur met groene schakeringen. Limoen en citroenschil zijn de belangrijkste smaakaroma's, naast een karakteristieke frisheid van witte peper en gele bloemen. Wat volgt is een harmonische compactheid en een lichte gracieusheid, een lichte zuurgraad met een lange, subtiele finale.

Het domein

De familiewijnmakerij Weinwurm bevindt zich in het noordoostelijke deel van het Weinviertel, een regio die wordt beïnvloed door het Pannonische klimaat. Wijnmaker Georg Weinwurm beheert het wijnhuis in de derde generatie, energetisch ondersteund door ambitieuze familieleden. In de wijngaarden wordt veel aandacht besteed aan zeldzame variëteiten. Men cultiveert de wijnen in overeenstemming met de natuur en met inachtneming van het terroir om de topkwaliteit van het Weinviertel in deze wijnen te weerspiegelen.

De wijngaard heeft een gelaagde bodem van bruine aarde, leem en löss. Handmatige oogst begin september in kleine vaten, zacht persing, korte maceratie gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 20 °C.