Prosecco 'Frizzante' - Le Manzane


Prosecco Le Manzane Frizzante, met zijn fantastische opaalkleur, is hèt aperitief in deze streek. Het aroma is op zijn minst verleidelijk te noemen en de eerste slok zal menigeen nog lang blijven heugen. De mousse is zacht en geeft de wijn een levendig karakter.

In het dorpje Falletto, vinden we 'Le Manzane', het familiebedrijf van Ernesto Balbinot. Hij is één van de slechts tien wijnboeren in de streek die eigen wijngaarden bezit.
Ten noorden van Venetië, in de heuvels rond Treviso, vinden we de wijngaarden voor de zeer populaire en lichtvoetige, parelende wijn van deze streek, op basis van de gelijknamige druif – Prosecco dus. De wijngaarden zijn hoog in de heuvels gelegen op wel 200 tot 400 meter en het beste terroir vinden we vlak bij het plaatsjes Connegliano en Valdobbiadene. Hier ligt het hart van de Prosecco en de wijnen uit deze wijngaarden zijn verheven in kwaliteit ten opzichte van de omliggende. Sinds de oogst van 2009 kennen zij de allerhoogste kwaliteitsaanduiding in de Italiaanse wijnbouw. Deze status van DOCG mag door slechts 36 typen wijn worden gebruikt! Langs de weg van Connegliano naar Tarzo, in het dorpje San Pietro di Falletto, vinden we “Le Manzane”, het familiebedrijf van Ernesto Balbinot. Hij is één van de slechts tien wijnboeren in de streek die eigen wijngaarden bezit.

Extra informatie

Land Italië
Serveertip Perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden. Combineer eens met fingerfood zoals de typische Venetiaanse tramezzini, of een zeevruchtenschotel. En natuurlijk als een verfrissende cocktail met aperol!
Druif 100% Prosecco
Kleur Mousserend
Inhoud 75cl
Jaar Nee
Streek Veneto

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs:
€ 8,99

Prosecco 'Frizzante' - Le Manzane